🍀Full-service bloemenbedrijf
🍀Compleet en vers assortiment
Planten

5 meest verkochte orchideeën en hun kenmerken

Elegant & populair. Dit zijn de twee beschrijvende woorden van een Orchidee. Lees hier welke soorten het meest verkocht worden bij Verbeek & Bol.
6 minuten
Orchidee groothandel

Orchidee is geliefd vanwege hun elegantie en variëteit. Ze worden vaak gebruikt als decoratieve kamerplanten, thuis, in restaurants of evenementen. De fascinerende bloemstructuren en aanpassingen voor bestuiving maken ze tot een boeiende groep planten. Deze bloeiende planten zijn een van de meest verkochte producten in het bloemen export assortiment.

In dit artikel nemen we een diepere kijk in de orchidee soorten, Phalaenopsis, Dendrobium, Cambria, Cymbidium en Vanda. Dit is geen toeval. Deze vijf zijn ook de meest verkochte orchideeën in onze groothandel 😉

Orchideesoorten

Orchidee soorten

Er zijn duizenden orchideeënsoorten, variërend in grootte, kleur, vorm en habitat. You name it. Elk type orchidee heeft zijn eigen unieke eigenschappen en vereisten voor verzorging. Orchideeën hebben verschillende symbolische betekenissen in verschillende culturen. Over het algemeen worden ze geassocieerd met schoonheid, liefde en luxe. Tegenwoordig zijn er ook andere redenen deze planten in je huis te hebben. Ze horen bij de luchtzuiverende planten en zijn bijzonder gedreven in het verwijderen van xyleen uit de lucht. Lees hier meer: hoe zuivert een plant de lucht.

Bent je op zoek naar een betrouwbare orchidee groothandel voor je bloemenzaak? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Phalaenopsis (Vlinderorchidee)

Hoogte van 20 tot 80 centimeter.

De Phalaenopsis, ook bekend als de vlinderorchidee, is een populaire orchideeënsoort. Zoals de naam doet vermoeden, de platte bloemen van phalaenopsis lijken op vlinders. Ze komen voor in verschillende kleuren, waaronder wit, roze, geel, paars en gevlekte variëteiten.

Phalaenopsis orchideeën hebben een bloeiperiode, gevolgd door een rustperiode. Zodra de bloemen zijn verwelkt, kun je de bloemstengel afsnijden. Sommige soorten Phalaenopsis kunnen later weer bloeien op dezelfde stengel, terwijl andere een nieuwe stengel laten groeien.

Phalaenopsis

Dendrobium

Sommige Dendrobium orchideesoorten en hybriden blijven relatief compact, met een hoogte van ongeveer 20 tot 30 centimeter. Sommige soorten kunnen aanzienlijk groter worden, met hoogtes van 60 centimeter tot meer dan een meter.

Dendrobiums vormen een diverse groep orchideeën met meer dan duizend verschillende soorten, daarom komt het niet als verrassing dat deze orchideeën een grote verscheidenheid aan bloemvormen en -kleuren hebben.

Dendrobium orchidee

Orchidee soort Cambria

Van een hoogte 20-30 cm tot 80cm.

Cambria verwijst naar hybride orchideeënsoorten. Specifieker gezegd: Cambria is geen botanische term, maar eerder een commerciële of kwekersaanduiding voor orchideeën die zijn ontstaan uit een mix van verschillende orchideeëngeslachten, zoals Cochlioda, Odontoglossum of Miltonia.

Cambria’s staan bekend om hun opvallende en kleurrijke bloemen. Ze zijn vaak populair als kamerplanten vanwege hun relatief gemakkelijke verzorging. Vermijd overmatig water geven en zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt. Net zoals je voor een aloë vera plant zorgt.

Cambria hybride soort

Cymbidium

Van 30 cm, kan tot 1 meter groeien.

De bloemen van Cymbidium orchideeën zijn groot en opvallend. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals wit, groen, geel, roze en bordeauxrood. Hun sterke, sierlijke bloem staat symbool voor een gewaardeerde vriendschap. Dit orchidee soort is beschikbaar zowel als een potplant en als snijbloem.

Cymbidium-orchideeën zijn populaire keuzes voor arrangementen en boeketten vanwege hun elegante en langdurige bloei. Bij het maken van een Cymbidium-boeket kunnen bloemisten deze orchideeën combineren met andere complementaire bloemen, zoals lisianthus of red naomi. Of misschien zijn ze een perfecte match met een tulpenboeket.

Cymbidium orchidee

Orchidee Vanda

De Vanda-orchidee is een prachtige orchideeëngeslacht, dat bekend staat om zijn grote kleurrijke bloemen. Vanda’s zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, waaronder tinten paars, blauw, roze en wit. De bloemen kunnen egaal gekleurd zijn of ingewikkelde patronen hebben. Deze zijn de vijf meest populaire planten in het assortiment van de orchidee groothandel.

Deze orchideeën hebben een hoge luchtvochtigheid nodig. Een luchtvochtigheidsgraad tussen 60% en 80% is ideaal. De normale kamervochtigheid ligt meestal tussen de 40% en 60%. Deze is ideaal voor de meeste kamerplanten, zoals amaryllis. Om de Vanda optimaal te verzorgen, plaats de orchidee regelmatig in een bak water. Dit kan helpen de luchtvochtigheid te verhogen.

Vanda orchidee

Bent je op zoek naar een betrouwbare orchidee groothandel voor je bloemenzaak? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Als je al een persoonlijke inlogcode hebt op de webshop van Verbeek & Bol, ga dan online en plaats een bestelling.

Deel dit bericht
Ander nieuws uit deze categorie
Aloë Vera plant

Aloë Vera Plant en 9 Veelgestelde vragen over de verzorging ervan

De Aloë Vera plant wordt beschouwd als gemakkelijk te verzorgen - maar er kan natuurlijk altijd iets misgaan. Lees hier de veelgestelde vragen en laat jouw plant bloeien.
Amaryllis

Amaryllis Snijbloemen, Bollen & Planten

Het amaryllisseizoen staat op het punt van beginnen. Ontdek hier het assortiment!
Eustoma lisianthus

Eustoma (Lisianthus) Karakteristiek & Variëteiten

Lisianthus is een populaire keuze onder bloemisten en met goede reden! Deze bloemen voegen een vleugje elegantie en schoonheid toe aan elke omgeving.

Klant worden

Ben je op zoek naar hoogwaardige bloemen of planten om je assortiment mee te verrijken? Neem contact met ons op, We helpen je graag verder!