🍀Full-service bloemenbedrijf
🍀Compleet en vers assortiment
Bloemen

Amaryllis Snijbloemen, Bollen & Planten

Het amaryllisseizoen staat op het punt van beginnen. Ontdek hier het assortiment!
6 minuten
Amaryllis

De verbazingwekkende amaryllis is verkrijgbaar vanaf de derde week van oktober tot en met eind januari. Tijdens de feestdagen is ze extreem populair vanwege hun levendige en opzichtige bloemen en de relatief gemakkelijke verzorgingseisen. Amaryllis behoort tot de familie Amaryllidaceae en komt oorspronkelijk uit tropische en subtropische streken van Amerika. Tegenwoordig overal ter wereld verkrijgbaar.

Er wordt aangenomen dat deze prachtige bloemen kracht, trots en vastberadenheid betekenen, omdat ze boven alle andere winterbloeiers uitsteken. Amaryllis is ook een Griekse naam die ‘sparkle’ betekent. Helemaal in lijn met de feestdagen, waarin we letterlijk overal glitters gooien.

Vanaf nu verwachten wij bij de bloemen export Verbeek & Bol drukke weken met Amaryllis producten. De komende weken verlaten duizenden snijbloemen, bollen en planten ons magazijn. Maar zoals altijd staat ons verkoopteam en logistiek klaar om jouw b2b-bestelling op tijd te verzenden.

Beschikbare amaryllisproducten

Amaryllis-producten zijn overal verkrijgbaar. Ze zijn seizoensbloemen vooral tijdens de herfst en winter, wanneer ze populair zijn voor decoratie tijdens de feestdagen en als cadeau. Denk aan fenomenale snijbloemen of gewaxte bollen in kleuren die je zich niet eens kunt voorstellen. Of amaryllisplanten en alle mooie arrangementen. Bij het verder lezen stellen wij deze amaryllisproducten aan je voor.

Of misschien hebt je het druk, dus sla het lezen over en ga direct naar de Verbeek & Bol webshop en plaats jouw b2b bestelling.

Amaryllis snijbloemen

Amaryllisbloemen zijn trompetvormig en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder rood, roze, wit, oranje en meer. Sommige soorten hebben strepen of kleurverloop op hun bloembladen. De bloemen zijn groot en opvallend, waardoor ze een blikvanger zijn op elk feest of binnen.

Het assortiment snijbloemen van Amaryllis omvat zowel enkelbloemige als dubbelbloemige soorten. Deze termen verwijzen naar het aantal bloemblaadjes of lagen in de bloemen.

Zowel enkelbloemige als dubbelbloemige Amaryllis-variëteiten zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. Het zijn populaire keuzes onder bloemisten, omdat hun levendige en opvallende bloemen een vleugje elegantie en schoonheid kunnen toevoegen aan bloemstukken, boeketten en decoratieve displays binnenshuis. Beide soorten hebben een lange vaasleven, net zo lang als Red Naomi Roos.

Enkelbloemige Amaryllis

Enkelbloemige Amaryllis-variëteiten hebben één laag bloemblaadjes die de centrale reproductieve delen van de bloem omringen. Deze bloemblaadjes zijn meestal groter en prominenter weergegeven. Enkelbloemige Amaryllis bloemen hebben vaak een meer klassieke en elegante uitstraling, met een duidelijke focus op de centrale bloemstructuur.

Enkelbloemige Amaryllis

Dubbelbloemige Amaryllis

Dubbelbloemige Amaryllis-soorten hebben meerdere lagen bloemblaadjes, waardoor de bloemen een voller en meer gestructureerd uiterlijk krijgen. De extra lagen bloemblaadjes kunnen een ingewikkelder en ingewikkelder uiterlijk creëren, dat vaak lijkt op een gegolfd of gelaagd ontwerp. Dubbelbloemige Amaryllis-bloemen staan ​​bekend om hun opzichtigheid en weelderige uiterlijk. Je kunt dit vergelijken met dubbelbloemige eustoma.

Dubbelbloemige Amaryllis

Amaryllis bollen

Amaryllisplanten groeien uit bollen, die doorgaans groot en rond zijn. Deze bollen slaan voedingsstoffen en energie op die de groei van de plant en zijn bloemen ondersteunen. Amaryllisbollen zijn ook verkrijgbaar met een waslaag. Deze speciale waslaag houdt vocht en voedingsstoffen vast, waardoor de bol kan bloeien en groeien zonder traditioneel planten. Hierdoor is de bol volledig zelfvoorzienend en bloeit zonder enige zorg.

Amaryllis bol wax

Gewaxte, kleurrijke amaryllisbollen zijn mooie cadeaus of decoraties, vooral tijdens de feestdagen, omdat ze minimale verzorging en aandacht vereisen en toch de schoonheid van de amaryllisbloemen behouden.

Amaryllisplant

De Amaryllis-plant (wetenschappelijk bekend als Hippeastrum) is een populaire bloeiende plant die gekoesterd wordt vanwege zijn opvallende en levendige bloemen. Het wordt vaak gekweekt als kamerplant, vooral tijdens de wintermaanden, wanneer de indrukwekkende bloemen de binnenruimtes kunnen opfleuren.

Hippeastrum plant

Amaryllisplanten worden gewaadeerd vanwege hun indrukwekkende bloei en relatief gemakkelijke verzorging. Geef de plant water als de grond droog aanvoelt, maar vermijd te veel water, omdat dit kan leiden tot gerotte wortels. Zet de Amaryllis op een lichte, zonnige plek, bijvoorbeeld een raam op het zuiden of westen. Eigenlijk doet de verzorging een beetje denken aan de verzorging van Aloë Vera. Nadat de bloemen zijn verwelkt, kan de plant bladeren blijven laten groeien. Regelmatig voeren met uitgebalanceerde meststoffen kan een gezonde groei en toekomstige bloei helpen ondersteunen.

Amaryllis-arrangementen

Tijdens de drukke feestdagen kun je ook op zoek gaan naar kant-en-klare arrangementen en boeketten. Gewoon om wat tijd te besparen. Bij Verbeek & Bol bent je aan het juiste adres, want wij kunnen je ook kant-en-klare bloemarrangementen aanbieden. Neem contact op met jouw verkoopvertegenwoordiger voor meer informatie.

Meer lezen over planten en bloemen? Bekijk ook onze andere artikelen, bijvoorbeeld Helianthus annuus & Luchtzuiverende planten.

Deel dit bericht
Ander nieuws uit deze categorie
Orchidee groothandel

5 meest verkochte orchideeën en hun kenmerken

Elegant & populair. Dit zijn de twee beschrijvende woorden van een Orchidee. Lees hier welke soorten het meest verkocht worden bij Verbeek & Bol.
Aloë Vera plant

Aloë Vera Plant en 9 Veelgestelde vragen over de verzorging ervan

De Aloë Vera plant wordt beschouwd als gemakkelijk te verzorgen - maar er kan natuurlijk altijd iets misgaan. Lees hier de veelgestelde vragen en laat jouw plant bloeien.
Eustoma lisianthus

Eustoma (Lisianthus) Karakteristiek & Variëteiten

Lisianthus is een populaire keuze onder bloemisten en met goede reden! Deze bloemen voegen een vleugje elegantie en schoonheid toe aan elke omgeving.

Klant worden

Ben je op zoek naar hoogwaardige bloemen of planten om je assortiment mee te verrijken? Neem contact met ons op, We helpen je graag verder!